Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élővilága

 

Élővilága

 

 

A Sziget számos élőlénynek ad otthont. Ezek között vannak hétköznapi állatok, illetve rovarok; de vannak

1x06_charliebees.jpg

 különleges példányok is.

Talán elsőként Vincentet, a labradort említeném, aki bár nem a természetes fauna része, mégis Rose és Bernard oldalán tökéletesen éli kutya-életét a Szigeten. Sun szintén tartott egy kiskutyát, egy kis Shar Peit, Bpo Bpo-nak nevezte.

 

A barlangok közelében földben lévő kaptárban méhek voltak, amelyek megtámadták Charlie-et, Jack-et, Kate-et, és Locke-ot.

Számos madárféle jelenik meg a szigeten: galambok, sirályok, csirkék - de a legkülönlegesebb a rajongók által csak Hurley-madarának hívott nagy zöld madár, ami mintha Hurley nevét kiabálná.

A  Dharma kezdeményezés által számos házi állat került a Szigetre. Az előbb említett csirkék mellett, tehenek, nyulak, lovak és macska is fel-felbukkant pár epizódban. Bár Charles Widmore is lovon ügetve támadta meg Jack-et Faraday halálát követően, így nem biztos, hogy konkrétan a DHARMA-val jöttek volna a Szigetre.

1x16_boar.jpg

 

 

A Sziget legkülönösebb élőlénye a Medúza Pók (Latrodectus regina). Mérge nem halálos, de nyolc órán át bénulást, paralízist okoz. Innen ered a neve is, hiszen a görög mitológiában Medúza egy gorgó volt, fején kígyók tekergőztek, és akinek a szemébe nézett, az kővé változott.

A trópusi sziget legmeghökkentőbb lakosai a jeges medvék, amiket a Dharma kezdeményezés hozott a szigetre. A Hydra állomáson tartották őket. A Rejtett Térkép egy utalása szerint keresztezték őket barna bundájú rokonaikkal, hogy túléljék a melegebb éghajlatott. A Tisztogatást követően azonban kiszabadultak, átköltöztek a főszigetre. A 815 járat lezuhanását követően Charlotte Lewis felfedezett egy csontvázat a tunéziai sivatagban.

hurley_bird.jpg

 

A tenger is tartogat némi életet: a tenger gyümölcsei biztosítják a túlélőknek a napi betevő egy részét, azonban a mélyebb vizekben cápák is köröznek. A cápák szintén a DHARMA révén kerültek a környező vizekbe.

A túlélők legfontosabb élelemforrása a vaddisznó. Rengeteg él a Szigeten, azonban miután a túlélők elkezdtek vadászni rájuk a Sziget északi vidékeire húzódtak.